ពោតបារាំង
គឺជារុក្ខជាតិដុះភាគច្រើននៅតំបន់ត្រូពិក
និងតំបន់មានសីតុណ្ហាភាពល្មមនៅលើផែនដី។
បន្លែនេះជាសរសៃ
ជាកួរ ដែលអាចពិសាបានពេញមួយឆ្នាំ។ គេអាចយកវាមកចៀន ឆា ស្ងោរ
ឬក៏ត្រាំធ្វើជ្រក់ក៏បាន។
រុក្ខជាតិនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងនោះរួមមាន ម៉ាញ៉េស្យូម ៦០
មីលី្លក្រាម, វីតាមីន C ២១ មីលី្លក្រាម, ជាតិសរសៃ ៣ ក្រាម, ប្រូតេអ៊ីន ២ ក្រាម, អាស៊ីតហ្វូលិក ៨០ មីក្រូក្រាម, និងជាតិស្ករ ៧,៦ ក្រាម។
វាមានជាតិខ្លាញ់និងកាល់ឡូរីតិចតួចបំផុតប្រហែលជា ០,១ ក្រាម និង ៣០ កាល់ឡូរីប៉ុណ្ណោះ។
* អត្ថប្រយោជន៍៖
- ជួយសម្រាលជំងឺហឺត
- ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
- កាត់បន្ថយជាតិកូឡេស្តេរ៉ុល
- គ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម
- បង្ការជំងឺគ្រួសតម្រងនោម
- កាត់បន្ថយការស្រូបជាតិស្ករពីអាហារ
* របៀបធ្វើ៖
យកពោតបារាំងស្រស់ៗ ២ ទៅ ៣ ផ្លែកាត់ក្បាល
និងកន្ទុយ ហើយកាត់វាជាកង់តូចៗ
បន្ទាប់មកដាក់ត្រាំក្នុងទឹកឆ្អិនមួយកែវទុកចោលមួយយប់ (ក្នុងទូទឹកកក)។
ផឹកមុនពេលបាយព្រឹកកន្លះម៉ោង។
បើមានពេលទំនេរអាចធ្វើពិសារាល់ថ្ងៃរឹតតែល្អ៕
ប្រភព:khmeread

No comments:
Post a Comment